Hjälp oss att uppmärksamma kampanjen #medadhdpajobbet!

posted in: Uncategorized | 0

3-toppbild_landningssida_kampanj2016

Under perioden 17-28 oktober 2016 pågår kampanjen #medadhdpajobbet. Syftet är att öka kunskapen om ADHD på arbetsplatser.

Varför behövs en kampanj?

Gång på gång får vi på Attention höra berättelser om hur svårt många personer med ADHD har att ta sig in på arbetsmarknaden. Har man ändå lyckats få ett jobb, så får vi ofta höra berättelser om utbrändhet och hur svårt det kan vara att få det att fungera på jobbet. Arbetsgivare och medarbetare saknar kunskap om ADHD och vet sällan vilka anpassningar som kan underlätta arbetet avsevärt. Med er hjälp vill vi uppmärksamma att ADHD finns överallt inom alla yrkeskategorier. Tillsammans är vi starka!

Så kan du delta i kampanjen

Hjälp oss att sprida kampanjens budskap och uppmärksamma frågan genom att dela våra inlägg i dina egna kanaler.

INSTAGRAM

Ett viktigt budskap med vår kampanj #medadhdpajobbet är att visa att ADHD på jobbet finns inom alla yrkeskategorier. Via Instagram vill vi gärna att du lägger upp bilder från just din arbetsplats.

Gör så här:

  1. Skriv på ett papper exempelvis med texterna: ”Jag har ADHD på jobbet”, ”Vi har ADHD på jobbet” eller ”Vi/jag stödjer kampanjen #medadhdpajobbet”
  2. Ta en selfie eller be någon ta en bild på dig själv eller tillsammans med dina kollegor på din arbetsplats. Det är ju extra kul om man i bakgrunden ser var du jobbar.
  3. Dela bilden på Instagram. Har du inte ett Instagram-konto går det bra att lägga ut din bild på Facebook istället. Använd kampanjens hashtag: #medadhdpajobbet
  4. Dela din bild vidare från Instagram till andra sociala medier, som Facebook och Twitter.
  5. Tagga gärna vänner och inspirera dem att också delta i kampanjen!
  6. Glöm inte att följa attentionriks, vi lägger ut egna bilder och delar era bilder under hela kampanjen!

FACEBOOK

  • Hjälp oss att dela våra inlägg på Facebook.
  • Skriv själv om kampanjen på din Facebooksida för att skapa uppmärksamhet kring kampanjen.
  • Visa ditt stöd och att du vill uppmärksamma kampanjen genom att använda kampanjloggan på din profilbild. Det gör du via den här länken. Badgen att du stödjer kampanjen kan göras mindre (så att den inte täcker hela din profilbild) genom att dra i kanterna av den.

TWITTER

Twittra gärna om kampanjen och kom ihåg att använda hashtaggen  #medadhdpajobbet

Kampanjmaterial

En viktig del av kampanjen står Attentions lokalföreningar för. De har nämligen tilldelats tio kampanjmappar var innehållande bra information om att ha ADHD på jobbet. Materialet är riktat till arbetsgivare och förhoppningen är att mapparna delas ut lokalt via våra föreningar. Kampanjmapparna finns till försäljning HÄR.

Tipsa oss!

Maila oss gärna om du har tips på aktiviteter som pågår runt om i landet: alex.wahlquist@attention-riks.se.